Algemeen

De Westvliet Sportkampen zijn kampen voor kinderen tussen vijf en vijftien jaar die actief bezig willen zijn in de schoolvakanties. Tijdens het Westvliet Sportkamp komen kinderen in een veilige en vertrouwde omgeving in aanraking met een breed scala aan sporten en activiteiten. Daarnaast leren ze ook nog eens veel nieuwe vriendjes en vriendinnetjes kennen.

Deelname aan een sportkamp is bewezen goed voor de ontwikkeling van kinderen. Ze krijgen onder andere een beter zelfbeeld, meer zelfvertrouwen, ontwikkelen betere sociale en leidinggevende vaardigheden en geven geestelijk groei te zien.

De Westvliet Sportkampen worden tijdens iedere schoolvakantie georganiseerd. De kampen zetten kinderen aan tot actief sporten. Daarnaast biedt het kinderen van vijf tot vijftien jaar een unieke kans om zich, aan de hand van gediplomeerde en deskundige sportleiders, te oriënteren in verschillende sporten.

Wat krijgen u en uw kind(eren)?

Uiteraard krijgt uw kind of krijgen uw kinderen voor de gestelde tarieven volledige toegang tot het Westvliet Sportkamp. Dit houdt in dat we uw kind gedurende de dagen in de ochtend ontvangen, gedurende de dagen een sportief ingericht programma verzorgen, uw kind(eren) deelnemen aan diverse verschillende sporten, uw kind(eren) in een zo veilig mogelijke omgeving verkeren, uw kind(eren) eten en drinken krijgen en we zorgen dat u uw kind(eren) aan het eind van de dag weer op een centrale locatie kunt ophalen.

Programma Westvliet Sportkampen

Tijdens de Westvliet Sportkampen bieden we kinderen een continue variërend sportaanbod aan. In samenwerking met diverse partners zorgen we voor uitdagende clinics die onder leiding staan van deskundigen binnen hun tak van sport. Er wordt bewust gekozen voor een variërend programma, om zo tijdens meerdere Westvliet Sportkampen ook de terugkerende deelnemers vernieuwing te bieden. De partners die worden ingeschakeld zijn zowel werkzaam voor Westvliet Fitness- & Racketclub, bij sportverenigingen op het naastgelegen sportpark of als zelfstandige professionals. Naast het sportprogramma bieden we tijdens ieder kamp ook nog een aantal niet-sportieve activiteiten. Hierbij kan worden gedacht aan bijvoorbeeld een bezoek aan Monkey Town Den Haag of Jump XL.

Sinds september 2017 werkt Westvliet samen met voetbalvereniging Wilhelmus. Deel van de samenwerking is het specifieke voetbalkamp. De tarieven zijn hier hetzelfde als bij het regulier Sportkamp. Meer hierover vindt u op de site van Wilhelmus.

Het programma van de Westvliet Sportkampen is inclusief lunch en (gezonde) tussendoortjes. Vanaf half negen in de ochtend kunnen kinderen worden gebracht, waarna om negen uur het officiële dagprogramma begint. De dagen worden ingedeeld in verschillende blokken, met pauzes tussendoor. Het laatste uur op de dag plannen we altijd vrij in, om zo flexibel te blijven, het programma op maat te kunnen indelen en waar mogelijk ook nog voor een verrassing te zorgen. Tussen vijf uur en half zes kunnen de kinderen weer worden opgehaald.

Locatie

De Westvliet Sportkampen worden georganiseerd in en om de ruimtes van Westvliet Fitness- & Racketclub. We mogen hier onder andere gebruik maken van de tennisbanen, squashbanen, badmintonvelden en fitness-studio’s. Bij goed weer mogen we ook gebruik maken van de sportvelden en speelruimtes gelegen in de nabije omgeving van Westvliet.

Kleding

Deelnemers aan het Westvliet Sportkamp krijgen van ons een eigen T-shirt waar ze in kunnen sporten. Verder stellen we enkel de eis dat kinderen zelf sportkleding en -schoenen meenemen. Als het programma binnen plaatsvindt, vragen we aan de kinderen om binnenschoenen aan te hebben. Met mooi weer (over het algemeen in de mei- en zomervakantie) gaan we ook naar buiten. Hiervoor vragen we aan de ouders om de kinderen buitensportschoenen mee te geven. Eventuele extra kleding mag uiteraard mee worden gegeven. Alle kleding die eventueel na afloop bij Westvliet achterblijft wordt korte tijd bij de gevonden voorwerpen gehouden.

Voorwaarden deelname

Voor deelname aan de Westvliet Sportkampen is betaling voorafgaand aan het ingeschreven kamp verplicht. Is het verschuldigde bedrag niet voorafgaand aan deelname van het Sportkamp voldaan, dan heeft de organisatie recht op weigering van deelname. Mochten er problemen zijn met betrekking tot betaling, dan kunt u ons daar tijdig over informeren. Meer informatie leest u in onze algemene voorwaarden.